Peursum 2 en de weg naar het........ deel 5

Zaterdag 23 maart 2019
Kozakken Boys 3 - Peursum 2
Uitslag 2 - 2

Boxing Day. Heeft u wel eens van deze term gehoord? Zo wordt 2e Kerstdag in Engeland genoemd waarop traditioneel topwedstrijden op het programma staan. Nu hebben we het kerstdiner al weer even achter de rug en komen de narcissen al uit de grond. Maar vandaag was het dus bij ons in de competitie Boxing Day. Voor ons stond vandaag het lastige uitduel tegen Kozakken Boys op het programma. En in die andere topwedstrijd kwamen onze medeconcurenten in actie, namelijk Unitas tegen SteDoCo. Een zeer intersessante dag dus voor alles en iedereen bij ons in de competitie. Wij hadden de eer om vandaag als eerste af te trappen. Om half 1 al op sportpark De Zwaaier in Werkendam.

Vandaag was (bijna) heel de selectie weer compleet. Want daar waren ze weer. Terug van hun welverdiende weekje vakantie, het technische hart van de ploeg en doelman Mark Buffon. En wat zagen ze er uitgerust uit! De scherpte, fitheid en energie die ze uitstraalde spatte er van af. Iedereen in de selectie was weer blij met hun aanwezigheid. Een schip met kapitein vaart ook net wat beter nietwaar? In het crisiscentrum had trainer Paul de "poppetjes" weer op de juiste plaats neergezet. En op het bord stond met grote letters: verliezen is geen optie! Nou dat was wel duidelijk voor iedereen. Daar was niks aan toe te voegen. De goede reeks van de afgelopen tijd moest worden voortgezet, en ook de Kozakken Boys moesten eraan geloven.

Vol vertrouwen vertrokken wij richting sportpark de Zwaaier. Eenmaal daar aangekomen bleek de vereninging zich uitstekend te hebben voorbereid op onze komst. Er komt natuurlijk niet elke dag een koploper met zo'n selectie naar je sportpark toe. En wij kregen als team dus de behandeling die bij een koploper past. De deur van de kleedkamer ging open en iedereen keek toch wat verbaasd om zich heen. De ruimte was namelijk groter dan de gemiddelde woonkamer. Er hingen 3! tv schermen aan de muur voor de nodige video analyses. (Paul was hier niet helemaal op voorbereid dus deden wij het gewoon met het bekende grote papieren vel met stift) Had iedereen gemiddeld 3 grote zetels in plaats van de bekende houten "bankies" en stond er een grote massage tafel in. Zelf voor de technische staf waren er speciale zetels gereserveerd. Dit tot alle tevredenheid van leider en vlagger die voor de volgende wedstrijd ook een jaccuzi voor ons hebben aangevraagd. Nee, Kozakken Boys liet niks aan toeval over, dat was duidelijk. Nu zouden sommige spelers van ons zich prima heel de middag vermaakt hebben in dit high tech kleedlokaal. Maar je zou bijna vergeten dat we hier dus kwamen om 3 punten mee te nemen en dat zou nog lastig genoeg worden.

We wisten zeker, ook na de thuiswedstrijd, dat Kozakken Boys een goede en geslepen ploeg had. En dat na al die overwinningen van de afgelopen weken, we er vandaag keihard voor zouden moeten werken. Het fluitsingaal voor de 1e helft klonk en we begonnen eigelijk net zoals de laatste weken zeer goed aan de wedstrijd. Binnen 5 minuten kregen we een enorme kans op de 0-1. Na goed werk vanaf de zijkant werd de bal terug gelegd naar de 16 meter waar onze spits "heuf" de bal keihard op de goal schoot van de Boys. Helaas stond de keeper zonder dat hij het wist op de goede plek en maakte deze doelpoging onschadelijk. Dit was slechts het begin en de aanvalsmachine van Peursum 2 (die de afgelopen 3 wedstrijden 18! goals wist te maken) kwam verder op gang. Daar waar de Boys er alleen af en toe gevaarlijk uit kwamen werd hun goal keer op keer onder vuur genomen. Zo raakte een kanonskogel van Martijn de onderkant van de lat, raakte Mitchell na een mooie pass vanaf het middenveld de buitenkant van de linkerpaal en schoot Martijn vanaf de rechterhoek nog in het zijnet. Vervolgens werd het doel binnen 1 minuut nog 3 keer achter elkaar onder vuur genomen door de aanval maar elke keer had die dekselse keeper van de Boys er een antwoord op. En zo komen we bij die stokoude ongeschreven regel van het voetbal. U raad het al: als je de goal zelf niet maakt, dan valt hij aan de andere kant. En dat was dus precies wat er gebeurde. Rond de 40ste minuut kwamen de Boys op voorsprong na een aanval over de rechterkant. De speler trok naar binnen een schoot op Buffon. Die wist de 1ste poging nog te redden maar was in de rebound toch kansloos. 1-0 achter. Dit was helemaal niet de bedoeling en Peursum 2 gaf vol gas om de gelijkmaker nog te produceren voor de rust. Dat lukte. De bal werd vanaf achteruit diep gegeven op Martijn. Die gaf na zijn actie vanaf de achterlijn de bal voor op "heuf", die met een FIFA-achtige beweging met zijn hak de bal bij de 2e paal bezorgde waar Nick stond. Die aarzelde geen moment en schoot tot onze vreugde de 1-1 tegen de touwen. Met deze stand gingen we de rust in.

 KB P2 1

Vlak na het beginsingaal van de 2e helft kwam Ronald in het veld voor Kevin die, mede door een bloedneus en zijn langslepende blessure met de knie, het veld moest verlaten. Daar waar wij de 1e helft de betere ploeg waren was de 2e helft meer in evenwicht. Wij probeerde de aanval te zoeken maar moesten regelmatig terug wanneer de Boys er met de counter gevaarlijk uit kwamen. En na balverlies op het middenveld waardoor de gehele verdeding uit positie liep kwamen we 2-1 achter. Een speler van de Boys pikte de bal op, kwam door over de linkerkant en gaf prima voor op de spits die de bal afmaakte. We moesten weer in de achtervolging want een nederlaag was natuurlijk onacceptabel. Een vrije trap vanaf een meter of 19 met specialist "heuf" achter de bal zou hier verandering in kunnen brengen. De bal zweefde over de muur en knalde alweer op de buitenkant van de paal. Pech dus voor Peursum 2. Een minuut of 25 voor het einde van de wedstrijd kwam Jurre in het veld voor "heuf". En het was ook deze Jurre die een kwartier voor het einde de 2-2 wist te maken. Martijn gaf een strakke bal op Jurre die in de 16 meter stond. Deze wurmde zich met zijn slangenlichaam langs de tegenstander en maakte in de korte hoek de gelijkmaker! In de slotfase van de wedstrijd kregen beide ploegen nog een grote kans. Zo kwamen de Boys nog gevaarlijk door vanuit de midden en wist Buffon de 1ste doelpoging te keren. En was in de rebound Tomas zijn schoenveter en een stukje Buffon net op tijd om deze poging onschadelijk te maken. Aan de andere kant kreeg das phatom Rietveld volleding vrijstaand aan de linkerkant nog een goede mogelijkheid om het duel te beslissen maar raakte de bal helaas niet goed waardoor deze naast het doel hobbelde. Een gelijkspel was dus de eindstand van deze vermakelijke wedstrijd.

KB P2 2

Toen we achteraf de eindstand van de andere topper hoorde was dit gewoon weer een prima weekend voor Peursum 2. Dan is het zo'n seizoen waarin ook gewoon veel mee zit.  SteDoCo verloor met 3-1 van Unitas waardoor de voorsprong op de nummer 2 nu tot minimaal 9 punten is opgelopen.

Aankomende zaterdag zijn wij een daagje vrij om daarna op zaterdag 6 april verder te gaan met de thuiswedstrijd tegen Groot-Ammers. Nog 6 finales te gaan. Tot dan!

 

KB P2 3


11 okt 2019
Klaverjassen
 • 08 nov 2019
  Klaverjassen
 • 09 nov 2019
  Oktoberfest
 • 06 dec 2019
  Klaverjassen
 • 20 dec 2019
  Boutkaarten
 • 10 jan 2020
  Klaverjassen
 • 14 feb 2020
  Klaverjassen
 • vvPeursum