Peursum 2 en de weg naar het................ deel 3

Zaterdag 9 maart 2019
Unitas 2 - Peursum 2
Uitslag 4 - 6

Jawel, beste lezers, na 2 weken van rust was de wedstrijd dan eindelijk daar. Het "potje" waar we al lang naar uitkeken. De kraker tegen Unitas uit. En nee, als u naar de uitslag hierboven kijkt hebben we niet gekorfbald. Peursum 2 staat dit seizoen namelijk garant voor aantrekkelijk voetbal met een hoge amusementswaarde en vele doelpunten. De toeschouwers willen in deze kritische tijden ook wat om te kijken hebben nietwaar? En dat wordt dus allemaal mogelijk gemaakt door een zeer ervaren en geslepen technische staf en een selectie die volledig in balans is. Neem bij Ajax bijvoorbeeld dat supertalent Frenkie de Jong uit Arkel. Zo hebben wij bij Peursum 2 Mitchell Huisman uit Giessenburg. En zo zijn er nog een aantal van dat soort jeudige toptalenten, aangevuld met de nodige routine en met onze Buffon van de ploeg Marc op de goal. Dit alles bij elkaar is dan ook de reden voor onze positie op de ranglijst op dit moment.

Met de bespreking werd het belang van dit topduel nog maar eens duidelijk gemaakt. Unitas was voor ons veruit de best voetballende ploeg die we dit seizoen tegen hedden gehad. Gemakkelijk zou het dus sowieso niet worden, maar we hadden wel de kans een directe concurent verder op achterstand te zetten. Orakel Paul gaf ons verder als tip nog mee dat als de wedstrijd zich zo zou ontwikkelen dat een gelijkspel het maximaal haalbare was, de bal richting de snelweg of het buitenbad van het Cariba geschoten moest worden om dan zo alsnog 1 punt mee te nemen naar Giessenburg. Verliezen was dus wederom geen optie.

Het veld bij Unitas waarop het allemaal moest gebeuren was voor de verandering is geen kunstgras. Maar gewoon een "ouderwetse" grasmat. Teminste dat moest het zijn. Het veld verkeerde in dramatische staat en een gemiddelde akker langs de Heideweg ligt er beter bij. En met ook nog is wegbezuiningde dug outs was het een troosteloze bedoeling.

Het weercijfer bij aanvang van de wedstrijd was niet hoger dan een 2. Met regen en een stormachtige wind was het gewoon herfst. De wedstrijd zelf ontwikkelde zich ook al vrij snel stormachtig. De bal die af en toe meer leek op een ballon of een strandbal vloog alle kanten op. En ook nog eens met een zeer glad veld waren de omstandingheden ronduit lastig. We begonnen vrij goed aan de wedstrijd en na een minuut of 10 spelen kwamen we 1-0 voor. Na een goede actie van Daan vanaf de achterlijn gaf hij de bal prima voor. En daar was dus onze Mitchell de Jong Huisman die de bal binnenschoot. Na ongeveer een kwartier spelen moest Ruben helaas het veld geblesseerd verlaten met pijn aan de ribben. Ik hoor u denken… is Ruben niet die jongen met dat afgetrainde vierkante bovenlijf? Hoe kan hij nu met pijn aan de ribben van het veld moeten? Dat klopt helemaal, alleen Ruben heeft dus met de training van de week ruzie gehad met het hek rondom het veld. En zelfs de borstkas van Ruben is daar dus niet tegen bestand. Ronald kwam voor hem in het veld. Unitas werd sterker, en werd vooral gevaarlijk uit hoekschoppen en vrije trappen. Door de wind hadden we moeite om de ballen weg te werken bij het doel en Unitas maakte dus ook de 1-1 na een situatie rondom de 16 meter waarbij we de bal niet het Cariba bad in kregen. De ploeg uit Gorichem ging fanatiek op zoek naar de voorsprong, toen wij een vrije trap kregen op eigen helft. Mitchell ging achter de bal staan, schoot de bal richting Martijn waarbij de hele verdediging van Unitas mis timede door de wind en Martijn zo door kon lopen richting de goal en de 1-2 binnschoot! Mooi meegenomen zo voor de rust dachten wij. Maar helaas was het niet lang daarna weer Unitas dat de 2-2 maakte na gerommel achterin. Dat was dus tevens de ruststand.

In de rust had de technische staf weer een mooi tactisch plan bedacht. En zo werden Gerrit v.d. Heuvel, Chris en niet lang daarna Nijs de 2e helft ingebracht. We begonnen de 2e helft wederom sterk. En vrij kort na het fluitsingaal werd de bal vanaf het middenveld achter de verdediging van Unitas gelegd. En wie was daar om dat buitenkansje af te maken? Jawel onze Gerrit 'Heuf" die met zijn eerste balcontact prima de rechterhoek van de goal vond. 2-3! Unitas kwam er in deze fase van de wedstrijd niet echt aan te pas. En niet heel lang daarna schoot Kay van afstand op de goal, kreeg de keeper van Unitas de bal niet goed weg en schoot Daan de 2-4 binnen! Unitas ging verbeten op zoek naar een treffer, maar het was Nijs die uit een corner schitterend de bal in een keer op de slof nam en zo de 2-5 binnen schoot! We dachten dat de wedstrijd nu wel gespeeld was maar door verschillende scheidsrechtelijke dwalingen kwam Unitas toch weer terug in de wedstrijd. Zo werd vlagger Hans die altijd goud eerlijk is en met een arendsoog staat te vlaggen volledig genegeerd bij de 3-5 van Unitas. En zo werden corners plotseling achterballen of achterballen corners. En voor overtredingen werd af en toe nog maar gefloten. En een kwartier voor tijd kwam Unitas ook nog is terug tot 4-5. Ze gingen met man en macht ook nog op zoek naar de gelijkmaker, waardoor er achterin veel ruimte onstond voor ons. Martijn maakte aan alle spanning een einde en schoot in 2e instantie de bal hard raak in de linkerhoek. Zo gingen de punten alsnog dik verdiend mee naar Giessenburg!

Na de wedstrijd kregen we ook nog is te horen dat Stedoco verloren had waardoor het er allemaal erg "interessant" uit ziet voor ons. Maar er is nog niets beslist en er zijn nog 8 "finales" te spelen zoals dat zo mooi heet. Te beginnen met de thuiswestrijd tegen Arkel op 16 maart. Tot dan!

Stand Peursum 2

01 juni 2019