Wedstrijdverslag Oranje Wit 6 - Peursum 2

Zaterdag 9 Februari 2019   
Uitslag 1 - 3

 

Het was eigenlijk een normale zaterdagmiddag, zoals alle andere voor een wedstrijd. De spelers kwamen 1 voor 1 de kantine binnen, bestelde een bakje koffie of een red bull aan de bar en praten wat aan de hangtafels. Trainer Paul liep ietwat gespannen tussen zijn manschappen door. En leider André, volledig foutloos dit seizoen, had zoals altijd de kledingtas en de overige spullen al in z'n bus gelegd, zoals hij dat altijd doet bij een uitwedstrijd. Alles verliep prima.

Trainer Paul riep ons het crisiscentrum in voor de wedstrijdbespreking. Vandaag stond de belangrijke verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Helemaal naar het verre Oranje Wit in Dordrecht. Je mag normaal gesproken verwachten dat de mensen die naar deze uitwedstrijd rijden hun auto in topconditie hebben nietwaar? Bandenspanning en profieldiepte gecontroleerd, oliepeil gecheckt, ruitenvloeistof gevuld. Dit doen we namelijk ook als we met de wintersport naar Oostenrijk of Frankrijk rijden toch? Maargoed dit even terzijde, terug naar de bespreking. Paul had de opstelling en de bijbehorende tips op het bord staan en wat bleek... we zijn uitstekend uit de winterstop gekomen. Wat resulteerde in een (bijna) fitte selectie. Dit zag je ook direct aan de reserve bank, waar spelers uit de buitencatogorie op zaten, zoals Nick, Dennis, Aron en Kevin. Een luxe dus voor Peursum 2. Paul wees ons erop dat de koppositie ten koste van alles behouden moest worden. En dat wij als simpel "ploegie" uit Giessenburg het grote geld van Hoornaar en Gorichem het nakijken moesten geven. Opdracht was dus duidelijk. Winnen.

Na deze peptalk van de trainer stapten we in de auto's om af te reizen naar Oranje Wit. We reden zoals gewoonlijk netjes in een colonne van het terrein af richting de N214, toen er ter hoogte van de Bovenkerkseweg wat merkwaardigs gebeurde. Chauffeur Gerrit van de H stond plotseling met zijn auto aan de zijnkant van de weg, stapte uit en gebaarde naar de rest van de colonne dat ze moesten stoppen. Wat was er nu gebeurd? Nou zo vertelde Gerrit, ik reed met mijn voorband door een kuiltje in de weg en toen POEF, heel m'n band lek. Daar was inderdaad niks aan gelogen, hij was zo plat als maar kan. Nu is mijn ervaring zo dat een autoband over het algemeen wel door een "kuiltje" kan rijden zonder dat hij lek gaat. Maar bij nadere inspectie bleek dat de banden van Max Verstappen aan het einde van de race in betere conditie zijn als die van Gerrit. Dat verklaarde dus waarom hij lek was gereden. Mens en materiaal werd overgeladen in de andere auto's, en de auto van Gerrit, die lieten we achter... Want we moesten ten koste van alles 3 punten ophalen in Dordrecht!

Zonder verdere problemen kwamen we aan bij Oranje Wit. Aangekomen in de kleedkamer volgde er een nieuwe tegenslag in de wedstrijd voorbereiding. Leider André deed de kledingtas open en wat er toen gebeurde is bijna niet te beschrijven. De blik van verbijstering op het gezicht van André... Het ongeloof bij de spelers, bij trainer Paul en vlagger Hans. In de tas zaten dus alleen maar trainingspakken en jassen en een verdwaalde voetbalsok. Hoe is het mogelijk mompelde André. Na wat telefoontjes te hebben gepleegd richting VV Peursum bleek er in de winterstop een nieuwe tas voor de kleding te zijn aangeschaft zonder dat de technische staf daarvan af wist. Gelukkig kwamen de schoonouders van Thomas nog naar Dordrecht, en die waren zo vriendelijk om de andere kledingtas op te halen bij Peursum en die bij ons te brengen. Probleem opgelost.

De wedstrijd begon door dit alles wel een minuut of 20 later, maar we konden gelukkig spelen. Het was zeker door de harde wind en de goede tegenstand van Oranje Wit geen gemakkelijke wedstrijd voor ons. In de beginfase van de wedstrijd kreeg Oranje Wit prima mogelijkheden, maar onze keeper Marc, met al zijn ervaring, had een paar goede reddingen in huis. In de 20e minuut kwamen we wel op voorsprong door Daan die, na prima voorbereidend werk van Jurre, zijn voorzet simpel kon binnentikken. We dachten de meeste pech van vandaag wel gehad te hebben, maar helaas. Aanvoerder Gerrit Oskamp moest het veld verlaten met een hamstringblessure. Aron kwam voor hem in de plaats. Oranje Wit bleef fel aandringen en net voor de rust kwamen ze op 1-1. Een goede voorzet vanaf de zijkant werdt door de spits hard ingekopt. 

We zaten wat te balen in de kleedkamer na het rustsingaal, want de 2e helft kregen we de wind tegen en werd het er zeker niet makkelijker op. Paul bedacht om in de 2e helft Nick en Dennis binnen de lijnen te brengen, en vertelde ook nog is fijntjes dat er niks aan de hand was en dat we met 1-3 deze wedstrijd zouden winnen!

In het eerste kwartier van de 2e helft startte Oranje Wit prima en we beperkte ons vaak tot alleen verdedigen. Met de wind tegen en de bal die af en toe leek op een strandbal was het wederom lastig voetballen. Totdat rond de 60e minuut Nick na een uitbraak op de binnenkant van de paal schoot, de bal weer terug het veld in hobbelde, een verdediger van Oranje Wit niet helemaal lekker timde en Mitchel de hobbelende bal op de een of andere manier het laatste zetje gaf en de 1-2 scoorde. Het bleef billen knijpen en Oranje Wit kreeg in het vervolg nog een paar prima kansen op de 2-2. Waarbij Marc met zijn keepersoog ook nog een vrije trap op de lat keek. De wedstrijd werdt uiteindelijk beslist door Kay in de 75ste minuut, die een bal die slecht werd weggewerkt door de verdedinging van Oranje Wit van afstand op de slof nam en in de linkerhoek de 1-3 scoorde. Kevin kwam het laatste kwartier in het veld (als extra slot op de deur) voor Jurre. En de overwinning werdt uiteindelijk binnen gesleept. De vreugde was groot en Orakel Paul kreeg gelijk. Het simpele "ploegie" uit Giessenburg won dus met 1-3 zoals in de rust was voorspeld. De 3 punten konden we makkelijk meenemen aangezien we 2 tassen hadden om ze in te doen, en de terug reis verliep gelukkig voorspoedig.

Eind goed al goed. Op naar de thuiswedstrijd tegen Hardinxveld 3 op zaterdag 16 februari, om 15.00 uur!!!

Peursum2 Teamfoto

 


11 okt 2019
Klaverjassen
 • 08 nov 2019
  Klaverjassen
 • 09 nov 2019
  Oktoberfest
 • 06 dec 2019
  Klaverjassen
 • 20 dec 2019
  Boutkaarten
 • 10 jan 2020
  Klaverjassen
 • 14 feb 2020
  Klaverjassen
 • vvPeursum