Ook in de zomerstop wordt er gewerkt bij Peursum

Ondanks de warmte en het uitblijven van regen, zien de 2 overgebleven natuurgrasvelden bij v.v. Peursum nog groen. Om dit te bereiken is er al weken gesproeid en naar het zich laat aanzien kan dat nog weleens weken gaan duren.

2018 droogte juli

DSCN0101Best arbeidsintensief omdat Peursum alleen beschik over verplaatsbare losse sproeiers die dus regelmatig verplaatst moeten worden. Het oude hoofdveld (nu veld 4) en het oude trainingsveld (nu veld 3) zullen zo het zich nu laat aanzien tot de winterstop nog volledig gebruikt kunnen worden. Het onderhoud aan deze velden moet dus gewoon doorgaan. Sproeien, maaien en de kantjes bij werken en rond de paaltjes maaien met de bosmaaier enz. Allemaal niet het lichtste werk onder deze warme omstandigheden. De dagelijkse aanwezige kleine groep vrijwilligers is dus nog volop bezig, ook nu het sportcomplex gesloten is, met het noodzakelijke onderhoud op en rond de velden.

DSCN0106

DSCN0105Andere vrijwilligers zijn weer druk bezig met het voorbereiden van de nieuwe competitie. Zo moet de kleding uitgezocht worden en alle ballen en trainingsmaterialen weer aangevuld en waar nodig gerepareerd worden.

DSCN0107De kantine en keuken hebben weer een schoonmaakbeurt gehad en de kleedkamers zijn ook weer grondige gereinigd. Alleen de echt nodig mankementen zijn aangepakt. Groot onderhoud, voor de hopelijk niet langer dan nog 2 jaar durende opening van de nieuwe accommodatie, zou geldverspilling zijn.

DSCN0113

Ook op het administratief en bestuurlijk vlak is er in de voorbereidingen veel werk te verzetten zoals de planningen en het verwerken van de indelingen. Er zijn vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken zodat Peursum ook het komend seizoen weer met een 25 tal teams aan de diverse competities kan deelnemen.

Begin augustus zal de eerst weekbrief van het nieuwe voetbalseizoen 2018/2019 uitkomen. Er zijn nog een aantal leden die ook nog actie moeten ondernemen om te mogen deelnemen aan deze nieuwe competities. Zo ontbreken nog pasfoto’s en mailadressen die via de Voetbal.nl app geactualiseerd kunnen worden. Ook zal een flinke groep jongens en meisje hun spelersbewijs moeten behalen voor aanvang van de competitie. Als de spelers dit niet in orde hebben, kunnen ze niet deelnemen aan de wedstrijden.

Voor e.v. verdere informatie over het spelersbewijs kunt u terecht bij Gerrit Zwijnenburg mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

En voor een adreswijziging, nieuw/ander mailadressen, vervangen of plaatsen van de foto op de spelerspas bij uw account bij Voetbal.nl (app) of via  Wim den Toom mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wim den Toom.

24 okt 2018