Wijziging persoonlijke instellingen in de Voetbal.nl app.

Tot 1 november 2018 is het weer mogelijk je je persoonlijke gegevens via de wedstrijd-app. of Voetbal .nl app. te wijzigen. Let wel op de foto moet het gezicht duidelijk zichtbaar zijn en er mogen geen andere personen of b.v. dieren op de foto staan. Dit soort foto zullen worden verwijdert en de oude foto zal worden terug geplaatst.

Ben jij jonger dan 16 jaar en wil je graag je persoonlijke instellingen in de Voetbal.nl app. Wijzigen? Wij leggen hierbij uit hoe persoonlijke gegevens van kinderen on der de 16 jaar in de Voetbal.nl app. gewijzigd kunnen worden. Hiervoor dient de speler jonger dan 16 jaar, de ouders/voogd van de speler en de club iets te doen.

Gegevens zoals voor-en achternaam, geboortedatum en geslacht kunnen (en konden) niet in de app. gewijzigd worden. Gegevens die wel gewijzigd kunnen worden zijn:

. Spelerspasfoto

. Adresgegevens

.Telefoonnummer(s) Graag zonder spaties tussen de cijfers

. Zichtbaarheid op Voetbal.nl

. E-mailvoorkeuren

Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AGV) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. Dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder de 16 jaar in de voetbal.nl app. Wie kan deze gegevens in Voetbal.nl dan wel wijzigen en wat betekend dit voor spelers die jonger zijn dan 16 jaar? Maar wat betekend dit ook voor de ouders van deze jongeren en voor de voetbalvereniging?

Voetballende leden die jonger dan 16 jaar zijn kunnen dus vanaf heden niet meer zelf hun persoonlijke gegevens wijzigen. Zij kunnen hun persoonlijke gegevens nog wel inzien. Wijzigen kan wel via de ouders/voogd.

Hieronder volgt een uitleg.

app foto

. Ouder/voogd dienen in de voetbal.nl app. in te loggen met hun eigen e-mailadres (dus niet het e-mailadres van het kind).

. Belangrijk is dat het e-mailadres van de ouder in de ledenadministratie van de voetbalvereniging staat geregistreerd. Vanuit die ledenadministratie wordt namelijk herkend dat het de ouder/voogd van een kind betreft zodat vervolgens persoonlijke gegevens in de app. gewijzigd kunne worden.

. Geef als ouder dus aan de ledenadministratie van de club (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) door dat het e-mailadres geregistreerd dient te worden bij de gegevens van het betreffende kind.

. Zodra het e-mailadres van de ouder/voogd bij de club geregistreerd staat, kun je als ouder/voogd na het inloggen kiezen voor welk kind je persoonlijke gegevens wilt wijzigen. Er komt een menu bij in de app. ”Mijn kinderen”. Daar wijzig je de persoonlijke instellingen van een of meerdere kinderen.

Voor e.v. verdere informatie of het lukt zelf niet om de foto te plaatsen of gegevens te wijzigen. Neem dan contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lukt het zelf niet zelf een foto te plaatsen:

Lever dan een foto aan met duidelijke vermelding naam een geboortedatum bij Wilhelminalaan 76 of digitaal naar de ledenadministratie.

Wim den Toom.

vvPeursum