U heeft er vast iets over gelezen in de krant, iets vernomen via het nieuws op TV of de Radio…

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Ook VV Peursum heeft te maken met het verwerken van persoonsgegevens. Eind mei wordt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen door een privacywetgeving die geldt in de gehele Europese Unie: de AVG. Deze wet versterkt de positie van de mensen van wie persoonsgegevens worden verwerkt. Organisaties die persoonsgegevens verwerken, waaronder dus voetbalclubs zoals VV Peursum, krijgen meer verplichtingen om op een juiste manier om te gaan met deze gegevens.

Met behulp van diverse nieuwsberichten en het plaatsen van diverse artikelen op onze website willen we u de komende periode graag stapsgewijs informeren over de AVG. U kunt er natuurlijk voor kiezen om deze berichten niet te lezen, maar persoonlijk hoop ik van harte dat u enkele minuten de tijd neemt om deze berichten wel te lezen. Naast informatie die betrekking heeft op de AVG bij VV Peursum zullen we ook tips met u delen die u wellicht in het dagelijks leven kunt toepassen!

Gelukkig staat de KNVB verenigingen bij om hen klaar te maken voor de nieuwe privacywet. NOC*NSF heeft in samenwerking met Stichting AVG een sportspecifiek stappenplan ontwikkeld. Deze digitale tool gaf het advies mee om binnen de vereniging één contactpersoon aan te stellen voor de AVG. Ik kan u vertellen dat ik (Lianne Stam) bij VV Peursum contactpersoon ben voor de AVG. Op zeer kort termijn zult u meer informatie ontvangen.

Lianne Stam – Secretaris VV Peursum

Foto AVG