Dertien kaarters waren genoeg voor drie volle tafels en een stilstaand nummer. We zijn toegekomen aan ronde 7 van de jaarlijkse klaverjascompetitie. Hierna is er nog een slotronde in mei waar de winnaar van de competitie bekend wordt. Nummer 1 en 3 van de tussenstand, Mark Schreuders en Robert van Oenen, waren niet aanwezig. Hun concurrenten konden dus goede zaken doen. Johan als nummer tweee, Kees als nummer 4 en ikzelf als nummer vijf konden mogelijk klimmen. Daarbij moeten we er echter wel rekening mee houden dat de slechtste ronde wordt weggestreept. Dit kan de stand nog door elkaar gooien.

Ikzelf begon met 1.500 punten want het leek me wel een strak plan om te starten met barbediening. Even zorgen dat de concurrente al de nodige pinten naar binnen zouden nemen. En het puntenaantal van het stilstaande nummer was ook hoger dan hetgeen de meeste kaarters in de eerste ronde behaalden. Alleen Astrid en Freek scoorden duidelijk hoger met 1.685.

In ronde twee mocht Rien de honneurs waarnemen achter de bar. Ook de tweede ronde blonk niet uit in hoge scores. Jaap Zwakhals en Peter van de Graaf waren de enige die met 1.657 een redelijk hoge score haalden. Peter versloeg daarbij zijn vrouw Astrid die samen met Jan Both aan 1.155 punten kwam.

Jaap loste in ronde drie Rien af achter de bar. In deze ronde waren er zowaar twee teams die boven de 1.700 punten kwamen. Dit waren Teus en Jan die afstand namen van Astrid en Kees. En ook Gerrit en Peter wonnen ruim van Rien en Freek. Tot zover de hoogtepunten van ronde 3.

Gelukkig hadden we de laatste ronde nog. Misschien kwam het door de vermoeidheid, misschien door de drankjes. Maar de verschillen tussen de teams werden groter. Peter en Kees kwamen zelfs tot 2.053 punten. Rien en Johan hadden pech door tegen dit op elkaar ingespeeld tandem te moeten spelen. Ik haalde met Jaap 1.984 punten tegen Albert en Freek. Gelukkig haalden zij nog net meer dan duizend punten. En aan de derde tafels vormden de twee dames van vanavond (Astrid en Dicky) een team. Zij wonnen ruim van Jan en Teus.

De einstand van de avond: 1. Peter (6.795), 2. Jaanp (6.618), 3. Kees (6.570)

Als gevolg van de afwezigheid van enkele toppers is de voorlopige tussenstand door elkaar geschud. Kees en ik zijn opgerukt naar de plaatsen 1 en 2. Johand had zijn dag niet en daalt van 2 naar 3. De top vijf wordt gecompleteerd door Rien en Kees.

 1. Kees Westerhout  41.996 
 2. Frank aan de Wiel 41.772
 3. Johan van de Wijngaard 41.677
 4. Rien Deurloo  40.658
 5. Jan Both 40.220


Volgende en laatste kaartavond van het seizoen: 11 mei 2018.

Ronde 7

 


Geen evenementen
vvPeursum