phoca thumb l bas20nijhuis

Zoals gebruikelijk bij vv Peursum is ook dit seizoen de jaarlijkse sponsoravond georganiseerd. De locatie hiervoor is al jarenlang café Olt Ghiessen in Giessen-Oudekerk. Een schitterende locatie en voorzien van een uitstekende bediening. Ongeveer tachtig genodigden hadden zich verzameld om te netwerken maar bovenal te genieten van de gastspreker van vanavond. Dit was, een jaar later dan gepland, voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis. Hij werd vergezeld door Eddy van der Ley. Beiden hadden er een aardige rit op zitten, want ze zijn allebei woonachtig in de omgeving Enschede.

Blijkbaar wisten de heren niet dat de gastheer ook een excellent kok is, want ze waren rond half acht gesignaleerd in café ‘t Centrum in Giessenburg. Daar bestond de maaltijd uit friet met een frikandel. Lekker gewoon dus, maar niet hetgeen je verwacht van een spreker die tijdens werktijd vele kilometers moet maken op het veld.

Alvorens we allemaal aan de borrel mochten beginnen was er eerst nog het verplichte programma. Marco opende als hoofd van de sponsorcommissie de avond waarna het woord snel werd overgegeven aan de voorzitter van vv Peursum, Ad van der Aa. In tien minuten tijd werd teruggekeken op de al gerealiseerde werkzaamheden aan de sportvelden. Hierna volgde een doorkijk naar de volgende fasen waarbij als extraatje een voorlopig schetsontwerp werd getoond. De daadwerkelijke bouw komt steeds dichterbij. De planning gaat uit van een oplevering in 2019 of begin 2020. Enige kanttekening is dat nog bezien moet worden of het allemaal betaalbaar blijft als de keuze voor het ontwerp definitief is.

Gelukkig hebben we, zoals vandaag aan de opkomst te merken is, veel betrokken sponsoren. Zij kunnen helpen om de accommodatie te realiseren.

De grote hoeveelheid sponsoren en hun betrokkenheid bleek ook uit de speech van Marco aansluitend aan Ad. In vogelvlucht werd de afgelopen periode doorgenomen door de ogen van de sponsorcommissie. Zo zijn de beide kunstgrasvelden nagenoeg volledig rondom voorzien van reclameborden. Momenteel zijn 100 van de 150 nieuw gemaakte borden al opgehangen. Eveneens zijn bijna alle teams binnen de vereniging voorzien van gesponsorde kleding. Er is slechts pupillenteam wat al wel shirts heeft, maar met nog geen sponsornaam er op. En dan blijkt de kracht van deze avond: het tonen van een foto met daarop het desbetreffende team is voldoende om Karel de Kreij, namens sponsor Albert Heijn Giessenburg, zover te krijgen dat hij dit lege vlak vult met reclame. Karel bedankt!

Bijna is het zover, nog één spreker voordat de hoofdact start. Deze spreker is Bob van de Burgt van Stichting Leergeld. Dit is het maatschappelijk doel dat ook voor dit jaar gekoppeld is aan de vv Peursum Foundation. Met deze foundation probeert Peursum haar maatschappelijke bijdrage een extra impuls te geven. Deze impuls bestaat dit jaar uit een cheque van 1.500 euro voor Stichting Leergeld.

De voorbeelden die Bob benoemd in zijn verhaal spreken boekdelen. De stichting biedt kinderen kansen en opent deuren die normaal gesloten zouden zijn. Wil je meer weten van over het goede werk van deze stichting, kijk dan op http://www.leergeldav.nl/.

Na Bob is het de tijd voor Bas en Eddy. Beiden nemen het publiek mee in het leven van een topscheidsrechter. Met veel humor, smeuïgheid en enthousiasme worden we meegenomen in de wondere wereld van scheidsrechters. En niet geheel onverwachts lijkt een deel van deze wereld identiek te zijn aan de wereld van de clubscheidsrechters bij amateurvoetbal. Je doet het nooit goed, bent de gebeten hond en krijgt verwensingen over je heen waarvan je het bestaan niet wist. Verder leren we Bas zijn moeder enigszins kennen.

Bas heeft door die verwensingen een dikke huid ontwikkeld waarbij humor een rol speelt. Toch zijn er ook verschillen. Als topscheidsrechter reis je over je wereld waarbij je regelmatig op verschillende manieren wordt gefêteerd. En het schijnt dat je er een aardige boterham mee kunt verdienen. Dit laatste is bij Bas dubbelzinnig want hij is ook eigenaar van bakkerij Bi’j oons in Haaksbergen.

De twee keer drie kwartier vliegen voorbij. In ieder geval sneller dan de meeste voetbalwedstrijden die er in Nederland zijn. Want over het niveau van het Nederlandse voetbal is Bas helder: het niveau is bedroevend. Na wat reclame voor zijn bakkerij en het door Eddy geschreven boek over Bas is het tijd voor het slotstuk van de avond.

Het slotstuk is een quiz waarbij het boek over Bas Nijhuis te winnen is. De vragen zijn van een dusdanig lastig niveau dat na drie vragen nog slechts zes personen in de zaal kans hebben op de hoofdprijs. En deze zes worden snel minder. Slechts twee vragen later is Jan Korevaar de winnaar. Hiermee is het formele gedeelte ten einde en zijn we toe aan een borrel en een hapje. Dat is aan deze locatie wel toe te vertrouwen.

Namens de sponsorcommissie dank aan alle aanwezigen en voor jullie betrokkenheid bij de club! Wij hebben genoten van de avond en hopelijk jullie ook.

 

bas nijhuis
welkom
sponsorkleding
deel sponsoren
ontvangst met k...
en netwerken
opening marco m...
het programma
de voorzitter
korte uitleg vo...
leergeld
overhandiging a...
overhandiging 2
dankwoord
aankondiging ed...
het gesprek 1
het gesprek 2
het gesprek 3
er werd ook vee...
het is boeiend
boek door bas n...
de video beelde...
de video beelde...
en aandacht
de uitleg
de uitleg 2
en aandacht 2
aandacht 3
de kwis 2
aandacht 4
de kwis 1
de kwis 3
de kwis winnaar...
volle bak
volle bak 2
gezellig
een kadootje vo...
een kadootje vo...
er een slotwoor...


Geen evenementen
vvPeursum