In de middag werden de voorbereidingen al gestart voor de avond. Om 20:00 zou de zesde ronde van het klaverjasseizoen starten. En omdat er altijd een paar vroege vogels zijn besloten we om voor zes uur de koffiepot al aan te zetten. Het oude beestje heeft namelijk heel wat opstarttijd nodig. Ik denk dat deze koffieautomaat niet meeverhuist naar de nieuwe sportaccommodatie. 

Toch bleek tegen half acht dat het beestje het toch weer voor elkaar had gekregen om twee koffiekannen vol te krijgen. En Kees Westerhout was de eerste om van de koffie te proeven. Na Kees zouden er nog twaalf volgen zodat we drie speeltafels hadden en één barman of –vrouw. 

Jan van Waardenburg was de eerste die de rol als barbediende aan mocht nemen. Hij was zo ongelukkig om het verkeerde nummertje te trekken. Met flair en humor bediende hij de drie tafels en ook het biertappen ging hem goed af. In de tussentijd zag hij hoe er drie teams waren die in de eerste ronde een score hadden van rond de dertienhonderd punten. De kaartliefhebbers onder jullie zullen weten dat dat geen score is waar je tevreden mee kunt zijn. Degenen die helaas met dit puntentotaal terug naar de bar moesten waren Jan Both en onze koploper Mark Schreuders, Rien Deurloo en Peter van de Graaf en Kees Westerhout en de postzegel Johan van de Wijngaard. Wiskundig gezien kan het bijna niet anders of de tegenstanders hebben meer dan dertienhonderd punten. En dit was ook zo. Ikzelf mocht aan de zijde van Freek met 1.638 naar de bar teruglopen. Marian Both en Gerrit Zwijnenburg hadden 26 punten meer dan ons. Maar absolute koplopers waren Astrid van de Graaf en Robert van Oenen met 2.001 punten. Daarbij werden ze wel een klein beetje op weg geholpen door Jan Both die zoveel azen in zijn handen had dat hij pardoes de verkeerde opgooide. En dat twee keer in ronde 1. Dat levert de tegenstanders veel roem op.

In ronde twee mocht Jan dan eindelijk kaarten. En alsof het lot er mee speelde werd hij gekoppeld aan de enige andere Jan die er die avond was. Geen gelukkige koppeling, ze haalden niet meer dan 1.350 punten. Freek en Kees, hun tegenstanders, kwamen tot 1.742 en speelden er ook nog een pit bij, alweer de derde van de avond. Mark Schreuders wist na twee potten al dat dit niet zijn beste van het seizoen zou worden. Hij kwam samen met Astrid niet verder dan 1.124. Gerrit en Marian haalden er 1.778. De derde tafel ging gelijk op, maar aan het einde bleken Rien en Robert met 1.592 toch net wat meer punten te hebben dan Johan en mij. Wij kwamen exact op 1.500 uit, ook knap vind ik zelf. Die pit die ze haalden in de tweede beurt maakte denk ik het verschil. Peter van de Graaf mocht deze ronde vanaf de zijkant meekijken.

Ronde drie leverde een zeldzaamheid op. Na zestien potten geen roem onderaan de streep hebben komt toch eigenlijk nooit voor. Eigenlijk was er wel een keer roem gehaald maar vanwege het nat gaan werd die roem overgeheveld naar de tegenstanders. De ongelukkigen waren Freek en Marian. De gelukkigen waren Johan en ik. We zaten voor de tweede keer met elkaar en blijkbaar werkte dat deze avond. We kwamen tot 1.763, onze tegenstanders tot 1.109 inclusief roem ;-). Peter kon uitgerust de derde ronde beginnen en daar profiteerde zijn maat Jan Both van. Samen kwamen ze tot 1.860 punten. Gerrit en Rien stokten bij 1.312. En zo zag het er niet naar uit na twaalf potten want toen stonden Gerit en Rien nog voor. Astrid, Robert, Kees en Jan van Waardenburg deelden de punten en kwamen allemaal rond de vijftienhonderd punten uit. 

En voor je het weet breekt dan alweer de laatste ronde aan. Robert lag na drie potten op kop dus hij moest er voor zorgen dat hij geen inkakmoment zou krijgen. En dat ging hem goed af want hij had het stilstaande nummer, goed voor 1.500 punten. En om gelijk de spanning er maar af te halen: dat was voldoende om als nummer 1 van de avond te eindigen. Als nummer twee eindigde ikzelf. De 1.563 punten samen met Gerrit Zwijnenburg in de laatste pot tegen Astrid en Mark waren voldoende om de nummer drie, Kees Westerhout, achter me te laten. Kees eindigde net twee punten boven de nummer vier Johan. Die kon hem echter nooit meer inhalen want ze speelden samen. Peter van de Graaf haalde samen met Freek 1.628 punten tegen de familie Both. Daarmee eindigde Peter als vijfde. Freek, Marian en Jan waren respectievelijk 8e, 9e en 10e. 

De tussenstand in de competitie is als volgt:

 1. Mark Schreuders  38.297 
 2. Johan van de Wijngaard 36.028
 3. Robert van Oenen 35.607
 4. Kees Westerhout 35.426
 5. Frank aan de Wiel 35.335

Gerrit Peters, de nummer twee, is hier (tijdelijk) in weggevallen omdat hij een avond heeft gemist. Maar omdat de slechtste avond van het seizoen wordt weggestreept kan het zomaar zijn dat hij weer zijn comeback maakt in de top.

Dank allemaal voor jullie aanwezigheid. De volgende kaartavond is 13 april 2018. Hopelijk is het dan na afloop minder regenachtig dan gisteren. Dat scheelt weer een kapotte paraplu.

Groeten Freek en Frank


09 juni 2018
Toernooien
  • 16 juni 2018
    Toernooien
  • 18 juni 2018
    Ouder-Kind voetbal
  • 19 juni 2018
    Ouder-Kind voetbal
  • 20 juni 2018
    Ouder-Kind voetbal
  • 21 juni 2018
        08:00 - 17:00
    Ouder-Kind voetbal
  • 22 juni 2018
    Tentenkamp
  • 22 juni 2018
        08:00 - 17:00
    Ouder-Kind voetbal
  • 23 juni 2018
    Toernooien
  • 30 juni 2018
    Slotdag
  • vvPeursum