De nieuwe Peursum-trainer Denny van Geffen wil zich zeker niet indekken, maar waakt voor te hoge verwachtingen. “We beginnen eigenlijk weer op nul.”

“Dit is een jonge groep, met relatief een groot aantal spelers die net overkomen vanuit de jeugd dan wel eigenlijk nog A-junior zijn”, zegt de inwoner van Kerkwijk in de Peursum-kantine, van waaruit hij met een schuin oog het trainingsveld in de gaten houdt. Hier maakt de selectie zich deze donderdagavond, onder leiding van verzorger Berry Bambacht, op voor de warming-up. Hij vervolgt: “Jonge spelers hebben tijd nodig en kunnen niet wekelijks pieken. Fouten maken hoort erbij. Wij kiezen als technische staf voor een positieve benadering, want met afkraken maak je niemand beter. Ik hoop en verwacht dat dit navolging vindt in de hele vereniging. Het zijn immers eigen spelers.”

Denk niet dat Denny van Geffen met bovenstaande wegloopt voor het behalen van resultaat, want ambities heeft hij zeker. “We hebben een goede groep, met naast de genoemde jonkies ervaren eigen spelers én van buitenaf Hans Kranenburg. Dit is een voetballer die het klappen van de zweep kent en waar Peursum nog veel plezier aan gaat beleven. Daarnaast is er een stabiel tweede elftal, met een trainer -Michel Roza- die weet waar hij het over heeft. We willen voetballend stappen zetten en nieuwe spelers inpassen.”

Om zijn ambities te concretiseren: “In twee jaar tijd promoveren, dat moet mogelijk zijn. Ook dit seizoen willen we als het even kan bovenin meedoen. Maar bovenal wil ik spelvreugde koppelen aan resultaat.”

Horizon
Bommelerwaarder Denny van Geffen voelt zich nu al thuis boven de rivier. “Ik wilde een keer een kijkje nemen buiten mijn eigen regio. Andere mensen ontmoeten, nieuwe ervaringen opdoen. In de Bommelerwaard ken ik bij iedere club de mensen wel. Het werd tijd om –zoals dat zo mooi heet- mijn horizon te verbreden.”

De calculator/verkoper bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in panelenbouw besloot te reageren op de vacature van trainer/coach bij Peursum. “Ik werd uitgenodigd om nader kennis te maken en er was gelijk een klik met de technische commissie. Het was een prettig gesprek, met mensen die verstand hebben van voetbal. Ze zochten iemand die de jonge selectie verder kan helpen. Prima, daar ga ik me voor inzetten.”

Toch lijkt Peursum niet de eerste optie voor iemand die met Haaften twee seizoenen geleden ongeslagen kampioen werd en hiermee de dorpsclub naar de derde klasse loodste. “Toch was het voor mezelf geen onlogische stap. Ik kies voor de weg van de geleidelijkheid. Peursum trok me vanwege de grootte van de vereniging en het fraaie complex. Peursum heeft echt aantrekkingskracht.”

Zat hij Peursum dus twee seizoenen geleden als trainer van Haaften nog in de weg –de Giessenburgers werden dat seizoen derde en slaagden er ook in de nacompetitie niet in te promoveren-, dit keer gaat hij er alles aan doen om de roodhemden een stapje verder te brengen. “Dit is een leuke groep, de trainingsopkomst is prima en de voorbereiding vertoont een opgaande lijn, met de bekerwedstrijd tegen Schelluinen wat mij betreft als mooi voorbeeld. In eerste instantie lieten we ons aftroeven en kwamen we met 2-0 achter, vervolgens hebben we ons teruggeknokt en had er zelfs meer in gezeten dan de 2-2 eindstand.”

Over zijn speelwijze: “Ik wil vooruit voetballen, als ploeg moeten we balbezit willen hebben. Daarnaast hamer ik op een goede organisatie. In principe gaan we uit van ‘4-3-3’, maar mijn ploeg moet meerdere systemen kunnen spelen als de wedstrijd daar om vraagt.”

Met zijn 37 jaar heeft hij nog alle tijd om zichzelf te ontplooien. “Ik wil TC1 halen en kijken waar mijn plafond ligt. Mijn werkgever is een voetballiefhebber, die me steunt in mijn ambitie. Ook mijn gezin -ik ben getrouwd en heb twee kinderen-, staat achter me. Maar eerst maar eens mijn tanden in Peursum zetten. Ik heb er zin in!”

 

Loopbaan

Denny van Geffen heeft tot zijn vijftiende in de jeugd van vv Kerkwijk gespeeld. Na een uitstapje van twee jaar naar de landelijke jeugd van RKC maakte hij van 1997 tot en met 2008 deel uit van de selectie van Kerkwijk.

Van Geffen, die in bezit is van TC 2 (UEFA B), was bij Kerkwijk van 1994 tot en met 2011 trainer van divers jeugdteams, het damesteam en het tweede elftal. Ook kreeg hij twee jaar de A-selectie onder zijn hoede.

Hierna werd hij drie jaar trainer van Nivo Sparta, waarvan één jaar als hoofdtrainer. Vervolgens werkte hij drie jaar als hoofdtrainer van vv Haaften, met als hoogtepunt het kampioenschap, waarna hij dus de overstap naar Peursum maakte.


20 juni 2018
Ouder-Kind voetbal
  • 22 juni 2018
    Tentenkamp
  • 23 juni 2018
    Toernooien
  • 30 juni 2018
    Slotdag
  • vvPeursum