Op 1 augustus 2016 bestond onze voetbalvereniging 85 jaar. De eerste 40 jaar is de club een aantal keer verhuisd. Begonnen op een stuk weiland gelegen achter de oude melkfabriek in Peursum en via de Landsing, de Dorpsstraat en het Oudkerkse Bos is op 16 oktober 1971 de huidige accommodatie in gebruik genomen. Uiteraard hebben er daarna nog ingrijpende wijzigingen plaats gevonden zoals de uitbreiding van de kantine, de bouw van de tribune en de aanleg van een kunstgrasveld.

Momenteel zijn we in gesprek met de gemeente over de ontwikkeling van de activiteitenzone in Giessenburg. We staan aan de vooravond van grote wijzigingen op ons complex. Bij het maken van deze plannen moeten we financieel 40 jaar vooruit kijken. Iets wat bijna onmogelijk is gezien de wereld waarin wij leven. Hoe anders ziet onze wereld er uit ten opzichte van 40 jaar geleden?

En toch moet dat. Peursum heeft een ledental dat rond de 600 schommelt. 85 jaar lang draait onze vereniging op vrijwilligers. Iets waar we trots op mogen zijn. Wij hopen dat we ook de komende 40 jaar kunnen bouwen op onze vrijwilligers. Of dat zo is hangt af van de oudere generatie. Als we allen een taak uitvoeren voor onze club, dan ziet de jongere generatie dat dat hoort bij het lid zijn van een vereniging. Gelukkig zie ik veel jonge leden vrijwilligerswerk doen, de basis is gelegd.

Het is ook niet erg om vrijwilligerswerk te doen. Het is toch schitterend om de allerkleinsten in gesponsorde kleding op het mooiste complex van de Alblasserwaard de benen uit hun lijfjes te zien lopen. En na afloop ze de penalty’s zien nemen alsof ze in de Champions League staan? Vrijwilligerswerk is ook genieten!

Laat Peursum niet alleen de club zijn van die 600 leden, of die van het mooiste complex van de Alblasserwaard maar de club met de meeste gemotiveerde vrijwilligers. Samen staan we sterk.

Voor nu wil ik graag iedereen heel veel succes maar bovenal veel plezier toewensen in het komende seizoen.

Met sportieve groet,

Ad van der Aa

Er zijn op dit moment geen medelingen.

Er zijn op dit moment geen afgelastingen.