Alcohol? Pas vanaf 18 jaar

De rijksoverheid heeft besloten om per 1 januari 2014 de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol te verhogen van 16 naar 18 jaar. Vanaf dat moment zijn ook jongeren onder de 18 jaar die in de openbare ruimte alcohol bij zich hebben strafbaar. Dit geldt op straat,in of het winkelcentrum,park,horeca, maar ook in de sportkantine. Het maakt dan niet uit of de fles of het blikje open of dicht is. Jongeren kunnen hiervoor een boete krijgen. De hoogte van de boete is vastgesteld op € 45,00 voor jongeren tot 16 jaar en € 90,00 voor 16 en 17 jarigen.

Ben je op 1 januari 2014 16 of 17 jaar? Dan geldt deze nieuwe maatregel ook voor jou,totdat je 18 jaar bent. Je mag dus geen zwak-alcoholhoudende drank zoals bier,wijn of mixdranken kopen. Sterke drank mocht al niet voor je 18e.

ResizedImage281281-Bierviltje-achterzijde

Wat gebeurt er in onze vereniging?

Als vereniging ondersteunen wij de leeftijdsverhoging. Vanaf 1 januari 2014 zullen wij geen alcohol schenken aan leden en bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. De barmedewerkers zullen bij twijfel vragen een ID-bewijs te laten zien.

De gemeente controleert of onze vereniging zich aan de wet houdt. We kunnen en boete krijgen als wij toch alcohol verkopen aan leden en bezoekers onder de 18 jaar. Ook kunnen jongeren onder de 18 jaar die op het terrein of in het gebouw alcohol bij zich hebben een boete krijgen.

Wij hopen dat alle leden hun medewerking verlenen en begrip tonen voor onze barmedewerkers die dit uit moeten voeren.

Het bestuur.

Er zijn op dit moment geen medelingen.

Er zijn op dit moment geen afgelastingen.

LAATSTE NIEUWS - Geen alcohol onder 18 jaar.