Voor de dames 1 stond er dinsdag avond alweer een competitie wedstrijd op het programma. Na wat minderen weken speelde de ploeg een sterke pot en zag het Asperen verliezen van MVV`58.

Peursum had flink wat afwezigen vanavond in Well maar het elftal wat er stond dicteerde vanaf de 1e seconde. Georgina en Maaike sloten aan van vrouwen 2 en Ruth van de MO17.
Onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Wijburg zocht Peursum vol de aanval. Well moest ver terug en kwam niet of nauwelijks aan voetballen toe.

Peursum creƫerde al snel wat kansen maar gescoord werd er niet. Well parkeerde de bekende bus en het was aan Peursum om deze kapot te spelen. De mogelijkheden werden voor rust nog niet omgezet tot doelpunten en met een 0-0 stand gingen de dames de rust in.

Na rust het zelfde spelbeeld en in de 52e minuut breekt Heleen de ban. Peursum krijgt een vrije bal op 35 meter van het doel. Met een fenomenale trap ploft de bal onhoudbaar in de rechter kruising 0-1. Hierna valt er een last van de schouders van Peursum en binnen 2 minuten de 0-2. Heleen glipt er na een mooie aanval langs trekt de bal voor op Louelle die de 0-2 tegen de touwen schiet. De 0-3 valt ook vrij snel als weer Heleen de achterlijn haalt en de bal terug legt. Dit keer is het Anouk die uitstekend is meegelopen en de bal in de rechter bovenhoek schiet. 0-3.

Well wordt inmiddels dronken gespeeld en de dames combineren er lekker op los. Er worden mooie grote kansen gecreƫerd maar het is uiteindelijk Heleen die als enige nog zal scoren. Wederom een vrije trap van nu een meter of 25 ramt ze hard tegen de touwen 0-4.

De dames gaven zelf niks weg achterin en wonnen zo overtuigend hun wedstrijd tegen overigens een leuke tegenstander. Ondanks de afwezige was er weer een dominant goed voetballend Peursum te zien en zeker naar de openingstreffer werd er helemaal fraai gevoetbald.

Na afloop blijkt dat Asperen heeft verloren van MVV`58 en zo pakt Peursum de koppositie weer terug. Peursum heeft op beide ploegen 1 punt voorsprong maar ook nog een wedstrijd te goed.

Zaterdag spelen de dames een thuiswedstrijd, nu tegen Achilles Veen dat in de openingsronde een pak op de broek kreeg van Peursum.

Maar hier vrijdag meer over in de voorbeschouwing.

Tot vrijdag.

Well vrouwen 1 - Peursum vrouwen 1. 0-4 (0-0)

52e min Heleen van der Meijden 0-1.
55e min Louelle van der Aa 0-2.
67e min Anouk van den Brink 0-3.
78e min Heleen van der Meijden 0-4.