Vandaag wedstrijd 9 van de competitie. We waren te gast in Waardenburg waar we speelde tegen WNC vrouwen 1. WNC staat laatste en op papier mocht het geen problemen opleveren. Echter vorig seizoen zaten we in dezelfde situatie maar verder dan 2 keer 1-1 kwamen we niet.

Wie waren gewaarschuwd dus.

Dit keer moest het anders en dat zou ook gebeuren. We voetbalde op veld 2 wat op zijn zachts gezegd niet al te best veld maar ja daar had WNC ook last van.

Waar wij dan wel last van hadden en WNC niet was de scheidsrechter. Normaliter proberen we de arbitrage te ontzien in onze verslagen maar dit konden we niet over ons heen laten gaan. In met name de 1e helft heeft de beste man er alles aangedaan om Peursum het voetbal onmogelijk te maken en in de 2e helft vond hij het na 82 minuten wel best en floot af. Dit is het enige wat wij erover gaan vermelden maar dit aan ons voorbij laten gaan kon echt niet. Zelfs de trainer verontschuldigde zich bij de technische staf na afloop. WNC onwaardig want WNC is verder een prima club.

Gevoetbald werd er ook waar mogelijk was. Al snel bracht Heleen Peursum op 0-1. In de 6e minuut slalomde ze iedereen voorbij en schoot raak. In de 9e minuut was het alweer raak. Na een mooie voorzet van Louelle maakte Heleen die goed voor haar vrouw was gekomen haar 2e van de middag 0-2.

Over de rest van de 1e helft kunnen we vrij kort zijn zoals hier eerder boven besproken laten we het hierbij voor de 1e helft.

Rust 0-2.

In de rust hebben we met elkaar afgesproken ons neer te leggen bij de arbitrage en alles eromheen en dat we ons echt alleen maar op ons zelf moeten focussen.

ALLE COMPLIMENTEN NAAR HET TEAM TOE.

Hier werd gehoor aangeven en Peursum combineerde er soms fraai op los. In de 49e minuut maakt Jane er 0-3 van. En een minuut later maakt Jane er 0-4 van. Na precies een uur voetbal krijgt Peursum een corner en Heleen knikt heerlijk raak 0-5. In de 62e minuut is het weer Heleen die scoort. Ze maakt alweer 4 goals deze middag en zet Peursum op 0-6. Dit was Heleen haar 23e!! competitietreffer in 9!! wedstrijden.

Peursum combineert vrolijk door en in de 75e minuut valt de 0-7. Wederom wordt een corner dit keer door Jane goed raak gekopt. Ook voor Jane voor de 2e week op rij 3 goals.

Peursum wil door en gaat door totdat de scheidsrechter het na 82 minuten genoeg vind en een einde maakt aan de wedstrijd. Peursum vind het allemaal prima en neemt de 3 punten mee naar Giessenburg.

Bij aankomst op Peursum blijken de concurrenten Well en Asperen onderling gelijk gespeeld te hebben en als bonus lopen de dames 2 punten uit op beide ploegen.

We willen de dames een groot compliment geven hoe ze de 2e helft zich hebben afgezonderd van de bijzondere taferelen. Een dik verdiende eenvoudige zege voor de vrouwen 1.

Volgende week zijn we door de carnaval een weekje vrij. Op zaterdag 17 februari hervatten we de competitie met een thuiswedstrijd tegen HSSC`61.

De aftrap van dit duel is om 12:45.

Tot dan.

WNC vrouwen 1 - Peursum vrouwen 1. Uitslag 0-7. ( 0-2 )

6e min 0-1 Heleen van der Meijden
9e min 0-2 Heleen van der Meijden