Vandaag wedstrijd 3 op het programma. We speelden tegen MVV'58 vrouwen 1 wat vorig seizoen op een 2e plek was geëindigd.

Bij Peursum was het weer schrapen geblazen om er 11 op papier te krijgen. Marlien, Christine, Gelinda, Joyce, Roxenne waren allen afwezig. Zo hielden we er 12 over en tot overmaat van ramp bleek Daniëlle ook nog ziek te zijn.

Ondanks de afwezige begon Peursum nog redelijk aan de wedstrijd de grootste kans was vrij snel voor Jane die de bal hard binnen knalde uit een leuke aanval maar de grensrechter vlagde de treffer af. Aan de andere kant was MVV'58 gevaarlijk uit een vrije trap die net over vloog en een corner die ook rakelings over ging. De wedstrijd werd daarna heel rommelig van beide kanten en de 0-1 viel uit het niks. Een uittrap van Laura kwam met dezelfde gang weer terug en werd door diverse speelsters gemist. Plots stond de linker spits alleen voor Laura en ze schoot keurig binnen 0-1.

Peursum kreeg de kans via Jane op de gelijkmaker maar haar schot alleen voor de keepster miste kracht.22365396 359335734490753 7539000151298683214 n

0-1 Rust.

In de 2e helft wordt het niet veel beter. Beide ploegen werken hard maar het weer maakt goed voetbal onmogelijk. Toch krijgt Peursum kansen op de gelijkmaker. Louelle komt alleen voor de keepster en schiet op doel. De bal lijkt binnen te rollen maar rolt net langs de verkeerde kant van de paal.

Een paar minuten later spat een schot van Heleen op de lat en ook Adrien schiet rakelings naast. Ook de van de MO17 ingevallen speelsters Ruth en Isabel krijgen 2 grote kansen maar scoren niet. Isabel komt in een goede schiet positie maar de keepster redt met pijn en moeite en uit corner kopt Ruth hard op doel maar de keepster redt weer. Aan de andere kant schiet MVV'58 met name van afstand maar de schoten leveren geen gevaar op.

Vlak voor tijd nog 1 grote kans voor de gasten als keepster laura een uittrap verkeerd raakt en de bal zo bij de spits inlevert echter verprutst ze de kans en schiet naast. De laatste kans is weer voor Peursum vanuit een scrimmage krijgen diverse meiden de mogelijkheid om de bal tegen de touwen te schieten maar ook dit lukt niet. Zo verliest Peursum voor het eerst dit seizoen waar de ploeg zeker een punt had verdiend.

Volgende week gaan we op jacht naar herstel. Gelinda, Joyce, Marlien en Christine zullen allen dan weer van de partij zijn.

We spelen volgende week op Sportpark de Roef tegen Sleeuwijk vrouwen 2.

De aftrap is om 10:00.

Tot volgende week.