Vandaag stond de 1e thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Op Sportpark Peursum was Almkerk vrouwen 1 de tegenstander.

Beide ploegen wonnen overtuigend hun 1e duel. Peursum had om uitlopende redenen liefst 7 afwezigen vandaag. Marcella, Laura Holtslag, Laura Nieuwenhuis, Christine, Roxenne, Joanna en Corinda waren allen afwezig.

Vanaf seconden 1 was het Peursum wat de klok sloeg. Het jaagde Almkerk flink op en de 1e kansen kwamen al snel. Het duurde tot de 9e minuut tot de 1-0 viel. Marlien ontsnapte op rechts en trok de bal voor, de keepster kon de voorzet niet goed verwerken en Joyce was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te schieten.

Peursum ging door en Almkerk kwam de 1e helft niet verder dan wat afstandsschoten gecreƫerd uit een counter en een vrije trap die allen een prooi waren voor Ruby. In de 20e minuut dan ook de 2-0. Adrien schiet een vrije trap van circa 30 meter binnen keurig binnen. Peursum gaat vlot door en het was wachten op de volgende treffer, en in de 37e minuut valt dan ook de 3-0. De bal wordt na een mooie aanval breedt gelegd op Jane die vanaf de rand 16 meter hard in de onderhoek raak schiet.gelinda

Op slag van rust valt definitief de beslissing. Gelinda ontsnapt voor de zoveelste keer de 1e helft aan haar tegenstander en laat de keepster kansloos met een schot in de korte hoek 4-0 tevens de ruststand.

Na rust hetzelfde spelbeeld.

Peursum domineert en Almkerk houdt tegen. In de 62e minuut schiet Marlien de 5-0 binnen met een mooi afstandsschot. In de 75e minuut een onterechte penalty voor Peursum (keurige sliding op de bal werd als overtreding gezien) dit buitenkansje werd door Heleen benut 6-0.
2 minuten later zomaar uit het niks de 6-1. Lisa Verwoerdt is deze middag eindelijk even verlost van Jessica en schiet van afstand mooi raak.heleen 1

In de 83e minuut is het weer Peursum dat scoort. Nu is na een mooie aanval Gelinda het eindstation en schiet haar 2e van de middag binnen 7-1.

3 minuten voor tijd een goedmakertje van de scheidsrechter ook hier een zuiver duel maar de scheidsrechter besluit de bal op de stip te leggen voor Almkerk. Dit buitenkansje wordt ook benut en zo staat er een 7-2 eindscore op het bord.

Zo winnen de dames ook hun 2e duel overtuigend en staat Peursum voorlopig keurig aan kop. Ondanks de vele afwezigen hebben de meiden weer een prima prestatie op de mat gelegd. Het trotse gevoel overheerst dan ook.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd.

We spelen dan op papier een pittig potje tegen de nummer 2 van het vorige seizoen MVV'58 vrouwen 1.

De aftrap is zoals vertrouwt om 12:45.

Tot volgende week.

Zaterdag 30 september
Peursum vrouwen 1 - Almkerk vrouwen 1 7-2 (4-0)

10e min. 1-0 Joyce Gelderblom
20e min. 2-0 Adrien van Vianen
37e min. 3-0 Jane Verbaan
45e min. 4-0 Gelinda Boon
62e min. 5-0 Marlien Lammers
75e min. 6-0 Heleen van der Meijden (pen)
77e min. 6-1 Lisa Verwoerdt.
83e min. 7-1 Gelinda Boon
87e min. 7-2 Jessica Haars (pen)