Vanavond stond er alweer een wedstrijd op het programma voor vrouwen 1. Amper 2 dagen verder was Everstein vrouwen te gast op Giessenburg. Het werd een wedstrijd van zwoegen zweten hard werken en veel pittige duels.

2 weken geleden troffen beide teams elkaar ook. Peursum was toen veel te sterk en won ruim. Vanavond was het allemaal wat anders, een waslijst aan afwezigen zorgde voor wederom wat veranderingen in de ploeg waar de vastigheden zeker in de beginfase ver te zoeken waren. Zonder vaste basisspeelsters Jessica, Marcella, Marlien, Christine en zonder de nog steeds niet fitte Rebekka en Inge werd er afgetrapt tegen Everstein.

Everstein had zaterdag niet gespeeld en klapte er vol op. Zonder kansen te creƫren duurde het toch 15 a 20 minuten voor Peursum echt wakker was. Peursum nam daarna de regie over en al snel kopt Jane uit een corner de 1-0 tegen de touwen.

Wereld goal Heleen.

Na een half uur komt Peursum op 2-0. De keepster schiet de bal uit haar handen uit en Heleen onderschept de bal op 40 a 45 meter. Haar 1e aannamen is perfect en wat Heleen daarna doet is magistraal in 1 keer schiet ze van 40 a 45 meter raak over de keepster heen 2-0.

Everstein is rijp voor de slacht en Peursum krijgt 3 mega kansen om de wedstrijd op slot te gooien maar het doet dat niet.
2 minuten voor de rust krijgt Peursum ongelukkig een doelpunt tegen. Een corner van Everstein lijkt een prooi voor Laura echter op miraculeuze wijze gaat de bal bij Laura door haar benen via haar hak het doel in 2-1 tevens de ruststand.

Bij Peursum begint men de beentjes te voelen want 1 dag rust is veel te weinig en Everstein wil daar van profiteren.

Everstein levert veel arbeid en wil opzoek gaan naar de gelijk maker. een schot van Everstein gaat een metertje naast het doel van Laura. Everstein blijft drukken maar Peursum geeft geen kansen weg. Na 65 minuten brengt de technische staf dan toch Jessica die met rugklachten als reserve begon en ook Adrien kwam terug in het veld(in de rust gewisseld wegens pijntjes) Dit bracht toch wat rust in de ploeg en Peursum knokte zich onder de druk uit. Steeds meer verlegde Peursum het spel naar de helft van de tegenstander en het kreeg nog 1 kans via Adrien. Haar schot scheerde over de lat en voor de rest was het vooral hard werken en vele pittige duels uitvechten wat Peursum knap vol wist te houden.

Zo pakt Peursum haar 4e zege op een rij en is het inmiddels opgeklommen naar een 3e plek!!

De dames krijgen nu hun welverdiende rust en kunnen lekker herstellen naar de 2 luik tegen MVV'58. Dit zijn rechtstreekse duels tegen elkaar om de 2e en 3e plek. Zaterdag keren er weer diverse meiden terug zodat we er weer vol tegen aan kunnen gaan.

We willen als technische staf de gehele ploeg complimenteren met hun inzet van vandaag. Ondanks de korte rust periode en vele afwezigen hebben ze allemaal niemand uitgezonderd kei en keihard gewerkt en geknokt voor de 3 punten. Wij ( Ron & Matthieu) zijn oprecht beretrots op jullie.

Aanstaande zaterdag spelen we het 1e duel van de 2 confrontaties met MVV'58 thuis op Sportpark Peursum.

We hopen dat jullie ons massaal komen steunen om een gooi naar de 2e plaats te doen.

Pupil van de week is Britt Spronk.

De scheidsrechter van dienst is Dhr Jongkind.

De aftrap op Sportpark Peursum is om 12:45.

Tot zaterdag!!