Peursum strompelend de winterstop in.

Peursum – Kerkwijk

Datum: 16 december 2017

Uitslag: 5-1 (rust 1-0)

Doelpuntenmakers: de 5 doelpunten van Peursum werden gescoord door Martijn Rietveld. Voor Kerkwijk scoorde Bart de Waal de 4

Kaart geel: Ronald Post

Scheidsrechter: Griedo Bel uit Heukelum

Ondanks de ruim uitgevallen 5-1 overwinning tegen Kerkwijk, was trainer Denny van Geffen niet echt blij na afloop. Tijdens de wedstrijd werd de toch alle drukbevolkte ziekenboeg weer uitgebreid met 3 spelers.

DSCN0484

Martijn Rietveld (midden) is zich er hier nog niet van bewust dat hij man of the match zou worden met 5 doelpunten nadat hij was ingevallen.

Na de verplichte snipperdag van vorige week zaterdag, kwamen vandaag de dorpsgenoten van trainer Denny van Geffen op bezoek. Het hoogst haalbare vooraf was het handhaven van plaats 5 op de voorlopige ranglijst van de 4e klasse D. Het gaatje van 4 punten met het op de 4e plaats staande Groot Ammers was nog niet te dichten.

Nog steeds behoorlijk gehavend begon Peursum erg sober aan deze wedstrijd. Er ontstonden in het begin te veel onnodige buitenspelsituaties. Ook was het samenspel op het middenveld en in de voorhoede onzuiver en slordig.

DSCN0486

Toen na ruim 10 minuten aanvoerder Marijn Koreavaar geblesseerd moest afhaken, moest er al geschoven worden. Martijn Rietveld werd gebracht en Twan Romeijn kreeg de aanvoerdersband om.Niet veel later kwam er een eerste kansje om de score te openen. Een lange bal van Jesse Baan bereikte invaller Martijn Rietveld op links. Niet zelfzuchtig speelde hij de bal in de voeten van de meegelopen Sjoerd den Boer die geheel vrij maar uit balans miste.

DSCN0481

Kerkwijk probeerde het in die periode met de lange bal over de vleugels maar ze wisten niet echt gevaarlijk te worden. De snelle Peursum verdediging stond goed en wist de counters vroegtijdig onschadelijk te maken. Op het halfuur sloop Bram den Hartog mee naar voren en probeerde hij het met een geplaatst schot van 20 meter. De 18-jarige keeper Bas van Hemert plukte de bal fraai uit de rechterbovenhoek.

DSCN0522

In minuut 39 had van Hemert wel het nakijken. Een door Sjoerd den Boer vanaf links zuiver voorgegeven bal werd door de goed meegelopen Martijn Rietveld binnengeschoten.

DSCN0523

Nadat Jorel Helderman aan de andere kant een kans kreeg om de stand weer gelijk te trekken, miste Mitchell Huisman oog in oog met de Kerkwijk doelman.

Peursum kwam wat ongeconcentreerd uit de kleedkamer en mocht van geluk spreken dat dit niet werd afgestraft. Het team van trainer Hans van Gameren kwam juist fel uit de startblokken en creëerde twee dotten van kansen op rij. Gelukkig voor de achterhoede van Peursum werden de kansen verprutst maar schudde het de thuisploeg wel wakker. Na 50 minuten moet helaas ook Glen Post geblesseerd het veld verlaten.

gesneden

De wedstrijd kantelde. Eerst was er een prachtige assist van Jaap Woltman die op inzet zijn tegenstander tussen de benen doorspelend en de 16 meter binnentrok. Het overzicht behoudend speelde hij Martijn Rietveld aan die de 2-0 noteerde. Niet veel later kreeg Rietveld erg veel ruimte midden voor het doel. Hij profiteerde goed door de 3-0 binnen te schieten.

530

In minuut 64 stoomde Twan Romeijn op na de achterlijn en stelde met zijn schuiven wederom Martijn Rietveld in staat de 4-0 binnen te schieten.

Met nog ruim een kwartier te gaan was de desoriëntatie van Peursum keeper Derek Peters er de oorzaak van dat Kerkwijk tegen kon scoren. In plaats van de bal naar een roodhemd te gooien, werd Kerkwijk aan de bal geholpen. Ondanks verwoede pogingen om zijn fout te herstellen kon Bart de Waal simpel de 4-1 in het verlaten doel schieten.

De laatste 10 minuten van de officiële speeltijd moest ook Ruben Meijer geblesseerd het veld verlaten. Peursum stond door verbruiken van de toegestane wissels daarna met 10 man.

DSCN0479

Ruim in de door de goed leidende scheidsrechter Bel toegekende extra speeltijd, werd het nog 5-1. Weer was het Martijn Rietveld die binnen schoot.

Een verdiende overwinning waar eenieder zich in kon vinden. Met plaats 5 de winterstop ingaan was vooraf voor getekend. Zeker gezien alle blessureleed kan men tevreden zijn. 23 januari staat de eerstvolgende competitiewedstijd op het programma uit bij SVS”65.  De week daarop staat de klapper thuis tegen Arkel op het programma.

DSCN0471                                            Voor aanvang mocht Levi Lanser als pupil van de week op de foto met beide aanvoerders scheidsrechter Bel en beide grensrechters

Op dinsdagavond 16 januari om 20.00 uur zal geoefend worden tegen de oude club van Denny van Geffen, Haaften.

Het lijkt allemaal nog ver weg maar 5 weken zijn zo weer voorbij. Hopelijk is de ziekenboeg dan wat leeggelopen en kunnen de mannen van Denny van Geffen mee gaan doen in de strijd om een plaats in de top 3.

Opstelling Peursum: Derek Peters (k) – Hidde Verschoor – Glen Post (50 Ronald Post) – Bram den Hartog – Jaap Woltman – Marijn Korevaar (a)(11 Martijn Rietveld) – Mitchell Huisman    (65 Daan Carpentier) – Twan Romeijn – Jesse Baan – (80)Ruben Meijer – Sjoerd den Boer. reserve keeper:Kevin Vos

Ik wens eenieder Prettige Kersdagen en een sportief en gezond 2018.

Wim den Toom.

dscn0471