Peursum – MVV”58

Datum: 4 november.

Uitslag: 3-0 (rust 1-0)

Doelpuntenmakers:1-0 Bram den Hartog(pen) – 2-0 Jesse Baan -3-0 Marnik Korevaar.

Kaarten geel: Remco Knoop – Dave de Baar en Patrick van Hurk allen MVV”58

Scheidsrechter: Wim Kant uit Giessen.

Na 2 opeenvolgende kleine nederlagen tegen koploper Unitas en hoogvlieger Groot Ammers, kon vandaag tegen hekkensluiter MVV’58 weer wat zelfvertrouwen worden getankt. Zonder langdurig geblesseerde Hans van Kranenburg en de nog niet speelklare Sjoerd den Boer zou een 3 punter vooraf zeker mogelijk moeten zijn.

Op deze drijfnatte zaterdagmiddag werd voor aanvang een minuut stille in acht genomen voor het overlijden van de moeder van MVV”58 trainer Robin Berendsen.

DSCN0105 Peursum begon ook dit keer weer zeer voortvarend en met snelle combinaties werd MVV”58 de eerste 20 minuten van het kastjes naar de muur gestuurd. De verdediging van de gasten had dan ook de handen vol om op de been te blijven. Na 14 minuten ging het dan ook fout toen Mitchell Huisman binnen de 16 meter onderuit werd gehaald. De goed leidende scheidsrechter Wim Kant wees naar de stip en de MVV-verdediger accepteerde deze beslissing zonder tegenspraak. Een lekker spelende Bram den Hartog verzilverde deze penalty door hard een zuiver rechts van keeper Rick van Ginkel binnen te schieten.

DSCN0007

Het ijs leek gebroken en het leek wachten op een volgende treffer. De realiteit was echter anders. De goed gestarte Daan Carpentier moest na 18 minuten de strijd al staken na een ongelukkige botsing met als gevolg een gebroken neus. De zoveelste aderlating in de toch al zwaargehavende selectie van trainer Denny van Geffen.

DSCN0080

Tegen het halfuur kreeg Marnik Korevaar een prima kans om uit een 1 op 1 situatie de 2-0 binnen te schieten. Wat slordig ging zijn schot van dichtbij toch nog ruim naast.

Niet veel later was er de eerste en naar later zou blijken het enigste kansje van MVV voor de rust. Maar ook Jack van Mourik richtte niet goed en keeper Derek Peters kon vrij simpel ingrijpen.

Na de rust werd het spel wat rommeliger, Peursum bleef de bovenliggende partij. MVV vloog er bij vlagen stevig in en wist tot de 60e minuut de schade tot 1-0 beperkt te houden. Na weer een stevige overtreding op zo’n 20 meter voor het vijandelijke doel wist Jesse Baan de toegekende vrijetrap hard en zuiver binnen te schieten.

DSCN0095

Even zakte Peursum wat in en kwamen er wat kansjes voor de gasten, maar echt in gevaar kwam de door Bram den Hartog geleide Peursum verdediging niet.

Met nog 20 minuten op de klok gaf Peursum met de overwinning al in de pocket nog even gas. Door snel de bal rond te spelen werd MVV onder druk gezet. Een lange gekruiste bal van Jesse Baan naar de linkerflank werd prima op gepikt door Marnik Korevaar. Op snelheid en balvast wist hij de dik verdiende 3-0 achter Van Ginkel binnen te schieten. De wedstrijd was nu helemaal gespeeld, en het was dan ook onbegrijpelijk dat bepaalde speler van MVV onnodig hard ingegrepen. In de 78 minuut werd Martijn Rietveld daar de dupe van toen hij op een geheel ongevaarlijke plaats keihard werd onder uitgehaald. De gevolgen van deze smerige met slecht geel bestrafte overtreding leverde hem, naar het zich laat aanzien, een langdurige blessure op.

DSCN0009

3 van de het groot aantal lange geblesseerde spelers van de Peursum A selectie. Jordy van Wijk - Hans van Kranenburg en Sjoerd den Boer op de tribune.

Peursum blijft na deze reguliere overwinnen meedoen in de top van de 4e klasse D waarin Unitas de 1e periodetitel won.

Peursum won 3 punten maar verloor weer 2 aanvallers. Het zal voor trainer/coache Denny van Geffen dan ook puzzelen worden om de komende weken een voorhoede te formeren. De week competitie rust komt zeker nu niet ongelegen.

DSCN0002

Pupil van de week Stijn Kalis voor aanvang van de in de stromende regen gespeelde wedstrijd.

Dinsdagavond om 20.00 uur moet er wel thuis aangetreden worden tegen Altena 1 voor de EM cup. Gelukkig lijkt Ruben Meijer weer aardig op de goede weg te zijn na zijn langdurig blessureleed want hij speelde een puike partij. Steven Romeijn genezende van wondroos viel weer 20 minuten goed in. Jaap Woltman is nog niet geheel fit en zit in de wachtkamer.

De naar het aanzien langdurig geblesseerde zijn op dit moment: Hans van Kranenburg (waarschijnlijk dit seizoen niet meer inzetbaar). Jordy van Wijk ( wellicht na de winterstop weer inzetbaar) Martijn Rietveld (nog onbekend) Daan Carpentier (waarschijnlijk enkele weken) Sjoerd den Boer( is waarschijnlijk over 14 dagen weer inzetbaar) Tot zover de ziekenboeg van de A selectie

Opstelling Peursum: Derek Peters(k) – Hidde Verschoor – Glen Post – Bram de Hartog (72 Steven Romeijn) – Ruben Meijer – Marijn Korevaar(a) – Marnik Korevaar – Twan Romeijn – Martijn Rietveld (78 Rody Korevaar) – Mitchell Huisman – Daan Carpentier(18 Jesse Baan).Overige reserve: Jaap Woltman en Kevin Vos (k).

Verslag en foto's Wim den Toom.

met excusses voor de matige kwaliteit van de foto's door een toestel storing.

dscn0002
dscn0004