Arkel 1 – Peursum 1

Datum: 23 september 2017

Uitslag: 0-1 (rust 0-1)

Doelpuntenmaker: Hans van Kranenburg (stafschop)

Kaarten geel: Remie Schuurman (Arkel) en Mitchell Huisman (Peursum)

Scheidsrechter: Dhr. van Dalen uit Brakel.

Om de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017/2018 direct uit tegen een van de titelkandidaten te moeten aantreden heeft zowel voor- als nadelen. Bij winst geeft dit meer vertrouwen voor de volgende wedstrijd. Bij verlies daarentegen geeft dit direct al wat druk. Het pakte voor Peursum vandaag prima uit, dus a.s. zaterdag thuis tegen Zuilichem zal er vertrouwen zijn. Dit neemt niet weg dat het misschien een flinke klus zal worden.

DSC03782

Peursum ging er vanaf het beginsignaal vol tegenaan. De slechte herinnering aan de competitiestart van het afgelopen seizoen uit bij Willem II, mocht zeker geen herhaling krijgen. Nu was het team dat trainer Denny van Geffen de arena in stuurde ook wel wat anders van samenstelling. Met de het grootste deel van het vorig seizoen nog bij de jeugd acterende Mitchell Huisman, Sjoerd den Boer en Jaap Woltman in de start opstelling. Het begin van de wedstrijd zag er veelbelovend uit, Arkel was nog even zoekende om een strategie te bepalen tegen de felle start van Peursum. In de 14e minuut was er een eerste kansje voor Peursum om de jeugdige Arkel keeper Stijn Ruwaard (19) te testen. Een lange bal van Hans van Kranenburg vanaf het middenveld stuitte wat ongelukkig binnen de 16 meter voor de vrijstaande Sjoerd den Boer, die daardoor zijn schot zag mislukken.

DSC03774

De eerst 20 minuut waren er aan de andere kant nog geen echte gevaarlijke momenten geweest. De compacte en geconcerteerde spelende achterhoede van Peursum stond goed. De eerste tegenvaller van de wedstrijd kwam na 25 minuten toen aanvoerder Marijn Korevaar geblesseerd uit viel. De net van vakantie teruggekeerde Marnik Korevaar moest daardoor eigenlijk al vroeg voor zijn neef worden gebracht.

DSC03772

De dit keer op het middenveld gestationeerde Hans van Kranenburg verzorgde regelmatig de pass naar voren en hield goed de bal vast om een aanvaller in positie te brengen. In de 32e minuut trok hij zelf het vijandelijke 16 meter gebied binnen, de bal goed afschermend werd hij gevloerd. Scheidsrechter van Dalen stond er bovenop en kende een strafschop toe. Met een zuivere schuiver in de rechterbenedenhoek verzilverde Hans van Kranenburg deze zelf verdiende penalty.

DSC03779

Na de rust was het Arkel dat vol gas gaf en een duidelijk veldoverwicht wist te creëren. Mede door prima keeperswerk van Derek Peters en de medewerking van de paal, kwam Peursum goed weg. Een vermeend doelpunt van Remie Schuurman van Arkel in de 58e minuut, werd na overleg van scheidsrechter van Dalen met waarnemend grensrechter Bert Steehouwer, afgekeurd.

Toen Hans van Kranenburg na 68 minuten voor de dug-out op snelheid naar zijn hamstring grijpend ter aarde stortte, moest er wederom noodgedwongen gewisseld worden. Jesse Baan was zijn vervanger en kon direct aan de bak om in het laatste deel van de wedstrijd er alles aan te doen een zwaar bevochten overwinning uit het vuur te slepen

DSC03786.Vooral voor de jeugdige spelers bij Peursum was dit een van de eerste echte knokwedstrijden in de hoofdmacht van Peursum om de winst binnen te halen. Op het tandvlees maar voldaan kunnen ze terugkijken op een geslaagde missie in en tegen Arkel, en een mooie start van deze competitie.

Zaterdag 30 september zal thuis aangetreden moeten worden tegen een oude bekende van de nacompetitie 2015, Zuilichem. Toen werd op die bloedhete zaterdag helaas dik verloren. Met de inzet en de wilskracht zoals zichtbaar was tegen Arkel, moet een revanche mogelijk zijn.

Opstelling Peursum: Derek Peters (k) – Steven Romeijn – Glen Post – Bram den Hartog – Jaap Woltman – Marijn Korevaar (25 Marnik Korevaar) – Martijn Rietveld 58 Rody Korevaar) – Twan Romeijn – Sjoerd den Boer – Mitchell Huisman – Hans van Kranenburg (68 Jesse Baan).

Verslag en foto's: Wim den Toom

dsc03768