Be Ready – Peursum

Datum: 16 september 2017

Uitslag: 2-1 (rust 0-1)

Doelpuntenmakers: 0-1 Sjoerd den Boer 1-1 Robin van der Noort (strafschop) 1-2 Safi Esmati.

Scheidsrechter; Cees Bakker uit Raamsdonkveer.

De bekerwedstrijdstrijd uit bij Be Ready in Hank bood Peursum vooraf al weinig perspectief om de knock-out fase van de districtsbeker te bereiken. Ondanks de 5-0 winst thuis tegen DSS-14 en het gelijkspel dinsdag uit bij Schelluinen dat net als Peursum 4 uit had, leken de blauw/witte van trainer Philip den Haan de meeste kans op een vervolg in het bekertoernooi te hebben.

Winnen was voor Peursum een noodzaak en dan maar afwachten hoeveel doelpunten Schelluinen zou maken, dat het een ruime winst zou worden in Hesselt/Neerijnen was vooraf al voorspelbaar.

DSC03701

De start van Be Ready was voortvarend en de thuisploeg was het eerst kwartier dan ook de bovenliggende partij. Zeker de snelle Safi Esmati op de rechterflank zou de gehele wedstrijd een handenbindertje zijn voor de nog jeugdige Jaap Woltman. Na 20 minuten kantelde de wedstrijd en dwong Peursum Be Ready zich terug te trekken in de verdediging, en ontstonden er voldoende kansen om op een voorsprong te komen. Toch duurden het nog tot minuut 32 om de 0-1 op het felverlicht scorebord te brengen. Na goed voorbereidend werk van Martijn Rietveld over rechts, wist Sjoerd den Boer de op dat moment verdiend de mannen van Denny van Geffen op voorsprong te zetten.

DSC03703

Ondanks de voorsprong was het spel niet altijd even goed, teveel werd de lange bal gehanteerd al ontstonden daardoor diverse keren wel een op een situaties voor het doel van keeper Micheal Littel. Het alleen op deze keeper afgaan was geen succes, de drang om zelf afteronden was groot i.p.v. met een combinatie de keeper te omspelen. Een 0-2 of zelfs 0-3 voorsprong had zeker beter de verhoudingen van het eerste deel weergegeven, al was Stephan Huysman in de 44e minuut dichtbij de gelijkmaker maar de doelpaal dit belemmerden.

DSC03706

In de rust was inmiddels bekend dat Schelluinen met scherp aan het schiet was bij DSS-14 en de ruststand al 0-7 was. De kans op een vervolg in het bekertoernooi voor de in Hank strijden teams was dus wel gezien.

DSC03700

Be Ready Trainer Arno de Vries had zijn werk in de rust goed gedaan en zag zijn mannen direct aan het begin van het tweede deel aanvallender en scherper spelen. Peursum liep vaak achter de feiten aan en mocht in de handen knijpen dat het tot de 71e minuut de voorsprong kon vasthouden.

Een aanval van de thuisploeg werd in eerste instantie nog afgeslagen maar de door keeper Derek Peters naar buiten gedreven aanvaller, werd daar ver van het doel op de achterlijn geheel onnodig onderuitgehaald. De door scheidsrechter Bakker terecht toegekende strafschop werd door Robin van der Noort laag en zuiver binnen geschoten.

DSC03714

Ondanks een slotoffensiefje van Peursum, leek het gezien de gehele wedstrijd met een verdiend gelijkspel te eindigen. Toch maakte Be Ready speler, en uitblinker, Safi Esmati van de ruim bedeelde extra tijd gebruik door in de 4 minuut van de blessuretijd toch nog de 2-1 te scoren.

Het bekertoernooi zit erop en de focus zal nu geheel op de nieuwe competitie gericht kunnen worden. Het zou wat Peursum betreft best eens mooie competitie kunnen worden met veel regiowedstrijden. Meedraaien bij de bovenste 4 of 5 zou voor de het nog in opbouw zijnde team van trainer/coache Denny van Geffen, zou mooi zijn. Meestrijden, of het behalen van een van de 3 periodetitels zou ook een mooi toetje kunnen zijn in het streven om binnen enkele jaren weer in de 3e klasse te gaan uitkomen.

Volgende week staat er direct al een topper op het programma, de uitwedstrijd bij ASV Arkel, dat vooraf tot een van de favorieten kan worden gerekend.

Opstelling Peursum bij Be Ready was: Derek Peters(k) – Steven Romeijn – Twan Romeijn – Bram de Hartog – Jaap Woltman – Marijn Korevaar(k) – Martijn Rietveld (52 Rody Korevaar) – Mitchell Huisman (58 Glen Post) – Jesse Baan – Sjoerd den Boer – Hans van Kranenburg (66 Daan Carpentier).

Verslag en foto’s: Wim den Toom

dsc03690