Schelluinen – Peursum (beker)

Datum:12 september 2017

Uitslag: 2-2 (rust 2-0)

Doelpuntenmakers: Laurens Lingen 1-0 Stefan Walhain 2-0 Jesse Baan 2-1(penalty) en Martijn Rietveld 2-2

Kaarten geel: Colin de Jong en Dico de Jong (Schelluinen) Martijn Rietveld en Marij Korevaar Peursum

Scheidsrechter: Pieter van Veelen uit Hardinxveld-Giessendam

Na de afgelasting van afgelopen zaterdag mocht Peursum op de dinsdagavond aantreden tegen buur Schelluinen als voorgerecht voor de competitie in de tweede poulewedstrijd voor de districtsbeker. Beide teams wonnen hun eerst wedstrijd en de winnaar van deze Giessenlanden derby zou met 6 uit 2 met een been in de volgende ronde staan.

DSC03665

Vooral in de eerste helft leek Schelluinen de meeste kansen te hebben op een vervolg in dit bekertoernooi. Nadat eerst Johnny Wijnbelt en even later Robin van Peursem de score hadden moeten open Henri Kersbergen wist echter met goed keeperswerk een snelle achterstand te voorkomen. Na 22 minuten was het wel raak toen Laurens Lingen na een mooie slalom de 1-0 wist binnen te schieten. Nog geen minuut later was het Stefan Walhain door de desoriëntatie in de Peursum achterhoede keeper Kersbergen kansloos liet en de 2-0 in de touwen wist te werken. In het restant van de eerst helft was Schelluinen heer en meester maar verzuimde de scoren op te voeren. En waren er voor Peursum, op een hard laag schot van Hans van Kranenburg in de 38e minuut na, geen echte doelrijpe kansen.

DSC03654

Na de rust gingen de roodhemden van trainer Denny van Geffen een op een spelen en was Schelluinen nog steeds ploeg die recht op meer had. Door erg slordig en wat nonchalant met de kansen om te springen hield het Peursum in de wedstrijd. Peursum daarentegen vocht voor wat het waard was en kreeg ook enkele kansjes. De door in die fase door Schelluinen veel gehanteerde lange bal werd regelmatig onderschep. Met nog met ruim een kwartier wist Daan Carpentier wat verdedigers aan zich te binden en dat leverde in de 74 minuut en strafschop op. Jesse Baan faalde zowel in de eerste afgekeurde poging voor te vroeg inlopen ook bij zijn tweede schot niet en met de 2-1 rook Peursum weer een kansje op meer.

DSC03656

De vertragend en al van de winst overtuigd zijnde thuisploeg kreeg echter het deksel op de neus toen Martijn Rietveld met nog ruim 5 minuten te gaan over rechts opstoomde en keeper Rowan Sanders het nakijken gaf door de 2-2 in de verre hoek binnen te schieten.

In de slotminuten waren er aan beide zijde nog wat kansjes op de volle winst maar het bleef bij een 2-2- stand. Voor Peursum alsnog een wat gelukkige punt, maar voor de Schelluinen zal dit gelijkspel als een nederlaag voelen

DSC03661

Zaterdag om 17.00 wacht de laatste wedstrijd in deze bekervoorronde de uitwedstrijd bij Be Ready in Hank dat met 3 punten uit 2 wedstrijden lijkt uitgeschakeld. De poule winst zal waarschijnlijk tussen Peursum en Schelluinen gaan. Er van uitgaanden dat Schelluinen korte meten zal maken met bij DSS-14 zal Peursum ook moeten winnen en het liefst met ruime cijfers om de poule winst op te eisen. Huidige stand: 1 Peursum 2-4 (7-2) 2 Schelluinen 2-4 (3-2) 3 Be Ready 2-3 (2-1) en 4 DSS-14 2-0 (7-0)

Opstelling Peursum: Henri Kersbergen(k) – Steven Romeijn – Twan Romeijn – Bram de Hartog (67 Hidde Verschoor) – Jaap Woltman – Marijn Korevaar (a) – Martijn Rietveld – Jesse Baan – Mitchell Huisman (64 Daan Carpentier) – Sjoerd den Boer (46 Rody Korevaar) – Hans van Kranenburg.         Reservekeeper: Derek Peters.

Verslag en foto’s: Wim den Toom

De door Bas Rikkers gemaakte Videobeelden zijn te zien via Regio Voetbal.

dsc03654
dsc03653