Peursum – DSS’14 (beker)

Datum: 2 september 2017

Uitslag: 5-0 (rust 0-0)

Doelpuntenmakers: Hans Kranenburg 1-0 Jesse Baan 2-0 Steven Romeijn 3-0 Marco Lock 4-0 Twan Romeijn 5-0

Kaarten: geen

Scheidsrechter: Mo Duzgun uit Gorinchem

Op deze voor Peursum wat ongebruikelijk tijd van 17.00 uur op de zaterdagmiddag, begonnen nieuwe trainer Denny van Geffen en zijn team aan de eerst officiële wedstrijd van het seizoen 2017/2018.

De tegenstander in deze wedstrijd was DSS’14 uit Hesselt /Neerijnen uitkomende in de 5e klasse van het zondagvoetbal.

DSC03569

Al snel was duidelijk dat deze wedstrijd voor Peursum geen probleem mocht zijn. Na 3 minuten werd een schot van centrumspits Hans van Kranenburg van de lijn gehaald, maar de daaruit volgende counter ook niet geheel ongevaarlijk. Een lange bal op Ferry Helligerwerf verraste bijna de Peursum verdediging, gelukkig deze uitbraak worden geëlimineerd. Het zou in de eerste helft een van de zeldzame momenten zijn dat DSS’14 in de buurt van het Peursum doel kwam.Vooral het eerste halfuur was er een spervuur van Peursum aanvallen op het doel van de 17-jarige Dylan van Bekkum. De jeugdige keeper, de paal en de lat maar vooral ook het wat slordig met de kansen van Peursum kant hielden de gasten op de been. Peursum probeerden het wel en er werd ook best hard gewerkt, maar het samenspel was slordig en wat onsamenhangend.

DSC03573

De dit keer in het wit zwart spelende ploeg van het technisch duo Ton van der Steen en Klaas Biezen snakte naar de rust. Nadat Hans van Kranenburg zijn kanonskogel weer zag gestopt floot de prima een rustig leidende scheidsrechter Mo Duzgun voor een voor beide partijen broodnodige pauze. DSS’14 om plannen te smeden zolang mogelijk stand te houden, en de Peursum staf hoe gaan we nu wel de score openbreken.

DSC03576

Na de thee werd al snel duidelijk dat DSS’14 hoopte op een herhaling van de eerste helft, de nul houden leek het best haalbare. Denny van Geffen daarentegen kwam met een dubbele wissel, de eerder nog door scheidsrechter Duzgun overeind geholpen Daan Carpentier, werd vervangen door Martijn Rietveld en Jesse Baan verving Rody Korevaar.

DSC03575

Of dat het door de wissels kwam of door de het besef dat er beter met de kansen moest worden omgegaan, na 5 minuten was het dan eindelijk raak. Na een prima voorzet van invaller Martijn Rietveld, wist Hans van Kranenburg de score te openen. 6 minuten later stond diezelfde Martijn Rietveld weer aan de basis van de Jesse Baan gescoorde 2-0. De kopje bij DSS’14 gingen hangen zeker nadat Steven Romeijn als oprukkende verdediger hard de 3-0 binnen kopten. De ook nog een kwartiertje speeltijd krijgende, en voor Mitchell Huisman ingevallen Marco Lock, verbaasde eenieder door vanaf de achterlijn met een puntertje de 4-0 binnen te schieten. Twan Romeijn maakten op de valreep doelpunt 5 maar die hand had gezien de gehele wedstrijd zomaar tweehanden vol doelpunten kunnen en moeten zijn.

DSC03577

De eerste 3 punten voor deze bekerronde zijn binnen maar volgende week bij Schelluinen uit zal er toch wat effectiever met kansen moeten worden omgegaan. De winnaar van dit duel is nagenoeg zeker van een volgende bekerronde.

Opstelling Peursum: Derek Peters(k) - Steven Romeijn - Twan Romeijn - Bram de Hartog - Jaap Woltman - Marijn Korevaar (a) - Daan Carpentier (46 Martijn Rietveld) - Rody Korevaar  ( 46 Jesse Baan) - Mitchell Huisman (75 Marco Lock) – Sjoerd de Boer en Hans van Kranenburg.

Verslag en foto’s: Wim den Toom

dsc03575